Índia

[CAT]

Des de Hampi i després de quatre dies d’haver marxat de Goa i del Kranti, tinc temps per parar, descansar. Tinc una estoneta per mi sola per, simplement, asseure’m aquí amb un masala chai i estar present, mentre escric aquesta entrada. He de confessar que tot i que m’agrada tenir una estoneta per mi, enyoro tenir al meu voltant totes les cares familiars que m’han acompanyat durant aquestes setmanes, especialment les de l’Erika i la Minna, que m’han acompanyat i han compartit amb mi l’experiència d’abandonar la tranquil·litat i seguretat que ens oferia Goa, per endinsar-nos cap a l’autèntica Índia.

Fa 32 dies que vaig marxar des de Barcelona amb destinació l’Índia, per complir un dels meus somnis o una de les coses que, d’alguna manera sentia que havia de fer, viatjar a l’Índia. Des que vaig començar a practicar Hatha yoga, moltes coses a la meva vida van començar a canviar. No a canviar d’un dia per l’altre, sinó a mesura que m’anava endinsant a la pràctica Un dels primers, va ser deixar de menjar carn. No és una cosa que m’hagués plantejat mai, però poc a poc el cos me n’anava demanant menys. Com ho sé? Perquè ja no em venia de gust i em va començar a fer fàstic i tot. He de dir que vaig tenir un bon mestre, que em va portar pel bon camí i em va fer veure que el yoga no és només fer postures, sinó que va molt més enllà. També em vaig començar a preguntar sobre l’Índia, sobre el país amb mil colors i mil cares on res és previsible i impossible. Va ser tal la connexió amb el Ioga i amb el país que vaig decidir que volia anar a l’Índia a fer yoga, a formar-me per a poder compartir amb tothom allò que m’havia ajudat tant i que m’havia canviat la vida. Així que després de treballar durant tota una temporada i amb diners estalviats, em vaig posar a buscar escoles de Hatha yoga a l’Índia (el yoga que sempre havia practicat). En vaig trobar una i em va encantar. M’hi vaig posar en contacte, vaig acordar dates i vaig confirmar. Només em faltaven els vols. Però quan estava a punt de fer el pagament, una cosa molt profunda dins meu (instint?) em va dir que encara no era el moment. Així que vaig anul·lar-ho tot.

Unes persones molt boniques, d’aquelles no n’hi ha poques i que et parlen sempre amb la més absoluta sinceritat, un dia em van ensenyar a confiar en la meva intuïció i que aquesta mai falla. En aquell moment, però em vaig entristir i enfadar amb mi mateixa. Però uns anys més tard, ho observo des d’una altra perspectiva i realment veig que la intuïció no va fallar, ja que sis mesos després vaig trobar el Happy Yoga Barcelona, l’escola de vida yògica on vaig començar la formació de Hatha Yoga, una formació que no només em va ensenyar sobre el yoga, la seva filosofia, el seu ensenyament i tot el que comporta, sinó que durant els dos anys de formació, vaig anar per camins on no havia estat mai, a la vegada que vaig començar a conèixer-me i estimar-me com mai o havia entès abans.

Però encara tenia l’espineta i a mesura que aprenia més sobre la filosofia i la tradició del Yoga, les ganes d’anar a l’Índia creixien i creixien. Com si alguna cosa m’estirés cap aquell país oblidat de l’est. En aquell moment vaig haver de canviar de feina poder estalviar només per a poder realitzar aquest viatge i a l’agost del 2016 ja vaig començar a buscar, però no tenia clar quan hi aniria o si hi aniria. I una tarda, saturada de feina i cansada, em vaig posar a buscar, rebuscar, llegir i navegar per, crec, tots els webs de yoga de google i vaig trobar el lloc perfecte.
Al principi només volia anar a fer yoga. Unes setmanes sense pensar en res més que yoga. Yoga, yoga i més yoga. Però vaig trobar una formació d’Ashtanga yoga i em va picar la curiositat. Així que em vaig dir a mi mateixa: pots mirar i remirar i somiar que vas a l’Índia, com has estat fent durant tres anys o pots fer la paga i senyal ja i marxar. I així va ser. Vaig fer la paga i senyal a inicis de desembre i el dia de nadal a la tarda comprava els vols. Marxava a l’Índia!
No vaig ser conscient que marxava fins al dia 9 de Febrer, que em vaig trobar sola a l’aeroport del Prat esperant l’A380 amb destinació Bombai. De fet, crec que no vaig ser conscient que era. L’Índia fins que no vaig sortir per la porta de la terminal de Goa.[ESP]

Desde Hampi y después de cuatro días de haberme ido de Goa y de Kranti yoga, tengo tiempo para parar y descansar un ratito para mí sola, simplemente para sentarme aquí con un masala Chai y estar presente, mientras escribo esta entrada. Debo confesar que aunque me gusta tener un rato para mí, echo de menos tener a mi alrededor todas las caras familiares que me han acompañado durante estas semanas, especialmente las de Erika y la Minna, que me han acompañado y han compartido conmigo la experiencia de abandonar la tranquilidad y seguridad que nos ofrecía Goa, para adentrarnos hacia el interior de la India.

Hace 32 días que me fui de Barcelona con destino a la India, para cumplir uno de mis sueños o una de las cosas que, de alguna manera, sentía que tenía que hacer: viajar a la India. Desde que empecé a practicar Hatha yoga, muchas cosas en mi vida empezaron a cambiar. No cambiar de un día para otro, sino a medida que me iba adentrando en la práctica. Uno de los primeros cambios fue dejar de comer carne. No es algo que me hubiera planteado nunca pero, poco a poco el cuerpo me iba pidiendo menos. ¿Cómo lo sé? Porque ya no me apetecía y me empezó a dar asco, entre varios sentimientos. Debo decir que tuve un buen maestro, que me llevó por el buen camino y me hizo ver que el yoga no es sólo hacer posturas, sino que va mucho más allá. También me empecé a preguntar sobre la India, sobre el país con mil colores y mil caras donde nada es previsible e imposible. Fue tal la conexión con el Yoga y con el país que decidí que quería ir a la India a hacer yoga para formarme y poder compartir con todos lo que me había ayudado tanto y que me había cambiado la vida.

Así que después de trabajar durante toda una temporada y con dinero ahorrado, me puse a buscar escuelas de Hatha yoga en la India (el yoga que siempre había practicado). Encontré una y me encantó. Me puse en contacto, acordé fechas y confirmé. Sólo me faltaban los vuelos. Pero cuando estaba a punto de hacer el pago, algo muy profundo dentro de mí (¿instinto?) Me dijo que todavía no era el momento. Así que lo anulé todo.

Unas personas muy bonitas, de aquellas que te hablan siempre con la más absoluta sinceridad, un día me enseñaron a confiar en mi intuición y que esta nunca falla. En aquel momento pero, me entristecí y me enfadé conmigo misma. Unos años más tarde, lo observo desde otra perspectiva y realmente veo que la intuición no falló, ya que seis meses después encontré el Happy Yoga Barcelona, la escuela de vida yogica donde empecé la formación de Hatha Yoga. Una formación que no sólo me enseñó sobre el yoga, su filosofía o su enseñanza, sino todo lo que conlleva y que, durante los dos años de formación, me condujo por caminos donde no había estado nunca, a la vez que empecé a conocerme y amarme como nunca lo había hecho antes.

Pero aún tenía la espina, y, a medida que aprendía más sobre la filosofía y la tradición del Yoga, las ganas de ir a la India crecían y crecían. Como si algo me tirara hacia aquel país del este. En ese momento tuve que cambiar de trabajo para poder ahorrar y en agosto de 2016 empecé a buscar una escuela. Aunque no tenía claro cuándo y dónde iría o si iría. Y una tarde, saturada de trabajo y cansada, me puse a buscar, rebuscar, leer y navegar por, creo, todos los sitios de yoga de Google. Finalmente encontré el lugar perfecto.

Al principio sólo quería ir a hacer yoga. Unas semanas sin pensar en nada más que yoga. Yoga, yoga y más yoga. Pero encontré una formación de Ashtanga yoga y me picó la curiosidad. Así que me dije a mí misma: puedes mirar y remirar y soñar que vas a la India, como has estado haciendo durante tres años, o puedes hacer la paga y señal ya e irte de una vez. Y así fue. El día de navidad por la tarde compraba los vuelos. ¡Me marchaba a la India!

No fui consciente de que iba hasta el día 9 de Febrero, que me encontré sola en el aeropuerto del Prat de Barcelona esperando el Airbus A380 con destino Bombay. De hecho, creo que no fui consciente de que me iba a la India hasta que no salí por la misma puerta de la terminal de Goa ya en India.

[ENG]

Since Hampi after four days of leaving Goa and kranti yoga, I have some time for myself to rest. Sitting here with a masala chai I can live this present moment, while I write this post.

I have to confess that even though I love having these moments just for myself, I miss having all those familiar faces around me all the time and that  have accompained my days this last few weeks, specially Erika’s and Minna’s, who have shared with me the experience of leaving the calm and security of Goa, to go inside India.

Thirty-two days ago I left Barcelona, destination India to accomplish one of my dreams, one of the things that, somehow, I felt i had to do: travel to India. Since I started my practice of Hatha Yoga many things started changing in my life. Not on day to another, but gradually by practice. Firstly, I stopped eating meat. How do I know it was because of yoga? Because I have always liked meat, but I began to feel my body wasn’t asking for meat anymore and it disgusted me. I also felt sad about the animal I was eating… I have to say that my yoga teacher at the time made me realise that yoga is not just asanas, but it is much more. I also started to wonder about India, about the country of a thousand colours, a thousand faces where nothing is predictable or impossible. I had such a connection with yoga and that unknown country that I decided that I wanted to go to India to learn more about that ancient practice and to be able to share my practice. The practice that helped me and changed my life.

So after a long and hard work for a whole season and saved money, I started my search to find a school of Hatha Yoga in India. I found one that I felt was the right one. I emailed them and confirmed my place. I just had to buy the flights tickets, but when I was about to pay for everything, something told me not to do so that it wasn’t the right moment. Instinct? So I canceled everything.

A beautiful friend told me to trust my instincts, that when you feel something, you must trust it. At that moment, though, I felt sad and I got angry with myself to -“chicken out”-? Now, some years later, I observe the situation from the distance and I really see that my intuition was totally right, because after six months of that I found, without searching it, the best place I could have ever gone to study the science of yoga: Happy Yoga Barcelona, the school of yogic life, where I started my studies. A training that not just taught me about yoga and philosophy, but everything related to this ancient practice. Two years of training that lead me to dark places of self-knowledge, but at the same time, a path that would lead me straight to the most beautiful light (even though when I was in the middle of it, I could not see it). A path of self-knowledge.

But I still had India in my mind and the more I learned about the tradition of yoga, the more I wanted to go to India. It was like if something was pulling me there. So I decided to quit my job in order to get another one, better paied. A job I literally hated, but the one that would allow me to go to my dream. And while I was working I started my research again. I think I have seen all the options google gave to me and I sincerely have to say: are you kidding me?????? why are those prices that high????? 3000€ for 3 weeks of yoga???? Are we crazy or what???

(after me freaking out just for a sec… let’s continue).

My idea at the beginning was a yoga holiday. I just finished my training in Hatha Yoga and I wanted three weeks just for myself, practicing just yoga. But I found an Ashtanga yoga teacher training and I thought it would be interesting to learn a little bit about ashtanga (and the holidays and the training were the same prices). I am sorry if I sound a bite stingy, but I cannot understand why yoga has to be that expensive? Anyways, let’s keep going.

After looking and looking, I told myself that I could search and research and dream about India, or I could set a date and book everything. So I did and I bought the flight at Christmas. I was going to India on my own! I didn’t realise I was going until February 9th, when I was already at the airport waiting to board into Emirates Airbus A380. In fact, I think I didn’t realise I was there until I went off the terminal in Goa.

 

 

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s