Plorar… no és de bledes.

[CAT]

“Sóc una bleda”.

Amb una mà al cor i amb moltíssim amor, t’escric.

Aquest cap de setmana passat vàrem realitzar el retir de tardor dedicat al Ioga i a l’Ayurveda (al proper post t’explicaré més cosetes ^^). Durant la roda de tancament, una de les llumetes que van venir a compartir amb nosaltres el cap de setmana, va obrir el seu cor al grup i ens va deixar formar part d’ella. A poc a poc, amb cada paraula els seus ulls s’omplien de llàgrimes que queien suaument per les seves galtes. Tots ens vam emocionar. No per pena. No. Sinó d’agraïment, de connexió, de comprensió, d’amor, d’afecta. El grup estava connectat.

Quan marxàvem i ens acomiadàvem, aquesta llumeta, es va acostar a mi i em va donar les gràcies. Dels ulls li van tornar a brollar llàgrimes. Es va excusar dient-me que era una bleda, però no ho és en absolut. És una valenta. Una valenta per deixar que tot això que hi ha al seu pit estancat, retingut, surti sense contenir-ho més. 

Et dono jo les gràcies. Gràcies per deixar-me formar part d’això i per deixar que veiés  com d’increïble ets. Gràcies per compartir i per ensenyar-me. Perquè m’has ensenyat, i molt! Ets una llumeta que fins ara no podia acabar de brillar, però no has deixat de fer-ho mai, així que brilla! Brilla! I brilla més.

Vivim en una societat que ens ha ensenyat a no mostrar el que sentim. A reprimir el plor. Ens ha ensenyat a ser “valents” des d’un punt on l’únic que ens fem és fer-nos mal a nosaltres mateixos. Ens han ensenyat a no mostrar-nos, a callar, a no expressar el que sentim i tancar-ho al fons del cor, on madura, creix i ens destrueix. Un: “Au va, no ploris!”; “No siguis exagerada”; “No siguis bleda”, entre moltes altres expressions que potser ens han dit de la forma més ximple i sense pensar-ho gaire, sense pensar com ens estaven afectant aquelles paraules. Paraules que s’han quedat gravades al racó més profund de la nostra ment, de la nostra existència.

Plorar. Plorar no és ni de bledes, ni de dèbils. Plorar és de valents! Valents que decideixen agafar la clau, obrir i mirar què hi ha. Així que si necessites plorar, no t’amaguis, plora. Posa’t aquella pel·lícula o aquella cançó que et fa treure el mocador. I si veus que hi ha alguna cosa més, que el dolor és més profund, demana ajuda, parla. Demanar ajuda no és una cosa dolenta, sinó al contrari. És voler millorar, voler avançar i tirar endavant. No, tampoc és de dèbils. 😉

Som humans i plorar és natural en nosaltres. Estima’t. Perquè ets únic. Ets única. I tal com ets, ets preciós i preciosa.

Om Shanti


[ESP]

“Soy una tonta”.

Con una mano en el corazón y con muchísimo amor, te escribo.

Este fin de semana realizamos el retiro de otoño dedicado al Yoga y en el Ayurveda (el próximo post te contaré más cositas ^^). Durante la rueda de cierre, una de las lucecitas que vinieron a compartir con nosotros el fin de semana, abrió su corazón al grupo y nos dejó formar parte de ella. Poco a poco, con cada palabra sus ojos se llenaban de lágrimas que caían suavemente por sus mejillas. Todos nos emocionamos. No por pena. No. Si no de agradecimiento, de conexión, de comprensión, de amor, de afecto. El grupo estaba conectado.

Cuando nos íbamos y nos despedíamos, esta lucecita, se acercó a mí y me dio las gracias. De los ojos le volvieron a brotar lágrimas. Se excusó diciéndome que era una tonta, pero no lo es en absoluto. Es una valiente. Una valiente para dejar que todo esto que hay en su pecho estancado, retenido, salga sin contenerlo más.

Te doy yo las gracias. Gracias por dejarme formar parte de esto y para dejar que viera  como de increíble  eres. Gracias por compartir y por enseñarme. Porque me has enseñado, y ¡mucho! Eres una lucecita que hasta ahora no podía terminar de brillar, pero no has dejado de hacerlo nunca, así que ¡brilla! ¡Brilla! Y brilla más.

Vivimos en una sociedad que nos ha enseñado a no mostrar lo que sentimos. A reprimir el llanto. Nos ha enseñado a ser “valientes” desde un punto donde lo único que nos hacemos es hacernos daño a nosotros mismos. Nos han enseñado a no mostrarnos, a callar, a no expresar lo que sentimos y cerrarlo en el fondo del corazón, donde madura, crece y nos destruye. Uno: “¡Vamos, no llores!”; “No seas exagerada”; “No seas tonta”, entre muchas otras expresiones que quizás nos han dicho de la forma más tonta y sin pensarlo mucho, sin pensar como nos estábamos afectan aquellas palabras. Palabras que se han quedado grabadas en el rincón más profundo de nuestra mente, de nuestra existencia.

Llorar. Llorar no es de débiles. ¡Llorar es de valientes! Valientes que deciden coger la llave, abrir y mirar qué hay. Así que si necesitas llorar, no te escondas, llora. Ponte aquella película o esa canción que te hace sacar el pañuelo. Y si ves que hay algo más, que el dolor es más profundo, pide ayuda, habla. Pedir ayuda no es algo malo, sino al contrario. Es querer mejorar, querer avanzar y salir adelante. No, tampoco es de débiles.

Somos humanos y llorar es natural en nosotros. Ámate. Porque eres único. Eres única. Y tal como eres, eres precioso y preciosa.

Om Shanti


[ENG]

“I am a weak.”

I write this post with a hand on my heart and with so much love.

This past weekend we organized an autumn retreat dedicated to Yoga and Ayurveda (I will tell you more about it in another post). So during the closing conference, one of the lights that came to share this weekend with us opened her heart to the group and let us be part of it. Gradually, with each word her eyes filled with tears falling down her cheeks gently. We all got emotional. But not because we were sad. No. But because of gratitude, connection, understanding, love and affection. The group was connected.

When we were leaving, this pulsating light came up to me to say thanks. And her eyes flooded with tears. She apologized, telling me that she was weak, but she is not at all. She was so brave. Brave to let everything inside her chest out. Not repressed. Simply showing.

So I say thank you. Thank you for letting me be part of it and for letting me see how incredible you are. Thanks for sharing and teaching me. Because you have taught me, a lot! You are a tiny light that couldn’t fully shine, but which never stopped shining, so shine bright now! Shine. Shine and shine more!

We live in a society that has taught us not to show our feelings. To suppress tears. We are taught to be “brave” till the point where we all hurt ourselves. We are taught not to show our feelings, to be silent, not to express what we feel and just hide it at the bottom of the heart, where it matures, grows and destroys us. What about this expresions: “Come on, do not cry!”; “Stop being a drama queen”; “Don’t be milk-toast”, among many other expressions that we might have been told us, in the most foolish way and without thinking too much, without thinking about how those words were affecting us. Words that have been recorded in the deepest corner of our mind, of our existence.

Cry. Crying doesn’t mean you are a “chard” or weak. Crying is bravery! Braves those who decide to take the key and open to look at what there is inside. So if you need to cry, don’t hide away this feeling. Watch that movie or listen to that song that makes you cry and cry. It is okay. And if you are not okay, if you feel that something is not okay, ask for help. It’s not a bad thing, quite the contrary. It is a way to heal yourself, to go forward and move forward. And no, asking for help doesn’t mean that you are weak and it really is a good thing. 🙂

We are human beings and crying is natural in us. Love yourself, because you are unique. You are unique. And as you are, you are beautiful and precious.

Om Shanti

(Be a bleda, “ser una bleda”, is a Catalan expression used to talk about girls who are shy, pusillanimous or cry easily, although it can also be used for boys who have the same characteristics)

Un comentario Agrega el tuyo

  1. Sara Caelles dice:

    Bonicaaa!! Gràcies per recordar-me les boniques paraules que en el seu dia van venir acompanyades de molt d’amor!! Gràcies per escoltar-me i per fer-me sentir “normal” en un món que t’obliga a ser “perfecte”. Gràcies i mil gràcies més per aquells tres dies fantàstics!! Espero poder repetir experiència i moments en aquest nou any!! MUAAAAAAAAAAAAAA

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s