Yoga, Ayurveda i feminitat

[CAT]

Hari Om

M’agradaria compartir amb vosaltres una de les experiències més boniques que he pogut compartir com a instructora de Hatha Yoga.

Aquesta passada primavera, uns companys de formació, que avui  considero amics d’ànima, en Jordi i la Miryam, em van convidar a formar part d’un petit projecte que feia un temps que tenien en ment: un cap de setmana dedicat al  Yoga, a aprendre una mica més de l’Ayurveda (en Jordi és terapeuta en medicina Ayurvèdica), i a la Shakti, la força femenina. Mi vaig llençar de cap, perquè són dues persones autèntiques, boniques, reals i perquè era un honor que em deixessin formar part d’una cosa tan bonica.

L’equip el formàvem quatre persones: en Jordi, terapeuta en ayurveda i director de Viatges Terràkia; la Miryam, artista de professió i instructora de Hatha yoga; la Uma, professora de Kundalini Yoga, especialitzada en Yoga i embaràs i en la criança amb Yoga Mamás i Bebés; i  una servidora, la Judit, actriu, estudiant d’Humanitats i també en el camí del Hatha Yoga.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En Jordi, la Miryam, la Judit i la Uma

Així que ens vam posar a buscar un espai juntament amb la Gemma i la Núria (dues companyes que havien de formar part de l’equip, però que finalment no van poder). I no ens va costar gaire. Vam trobar un espai perfecte al mig de la muntanya, on el silenci era el principal protagonista: El Mas Vilartimó.

img_0942

El primer dia, vàrem fer una obertura de l’espai i presentacions, seguit d’uns exercicis de consciència respiratòria, corporal i meditació. Un sopar lleuger però deliciós, una mica de sobretaula i a dormir aviat.

La jornada del dissabte va començar amb el Yoga matinal, on la Miriam va treballar les articulacions, les cadenes musculars i l’obertura suau de malucs.  Després de l’esmorzar en Jordi es va disposar a introduir-nos a aquesta ciència de la vida anomenada Ayurveda. Seguidament, ens vam disposar a fer una sèrie una mica més intensa, buscant un treball holístic, fent èmfasi en la respiració i en tot allò que havíem treballat el primer dia. A la tarda, la Uma va presentar les Devis (les deesses) i el treball energètic que es pot fer a través d’elles, proposant diferents exercicis i meditacions.

 

El dia va acabar amb l’actuació del Grup Astralic Tree, que ens van delatar amb una música dedicada i buscada expressament pel nostre retir. En Jero i l’ Anna van crear un ambient i una vibració d’amor, respecte i obertura, que és difícil explicar amb paraules. Ah! I en acabar el concert, la lluna plena ca començar a despuntar rera les muntanyes il·luminant el cel i creant un ambient màgic i pur ( no és broma, pregunteu-ho!!!). L’endemà al matí es varen dur a terme les activitats proposades, igual que el dissabte. Després de dinar i després d’una llarga sobretaula, vam reunir a les noies a la sala per a fer el tancament del retir.

img_0961

Us puc dir ara, que només tinc agraïment, amor i comprensió per les noies del retir, ja que es van obrir, van estar receptives al que es proposava i es van deixar anar. Van confiar. I les mirades que van arribar el divendres, ja no eren les que marxaven el diumenge.

El tancament va ser una roda per compartir, comentar, deixar anar el que volguessin, el que sentissin si els hi venia de gust. En alguns grups la gent es deixa anar i parla, altres vegades el silenci respon. Aquest cop, una rere l’altre van compartir, ens van deixar formar part d’allò que havien viscut i experimentat. Les llàgrimes van fer acte de presència, però no llàgrimes de tristesa, no. Llàgrimes de felicitat, d’amor, d’unió.

I evidentment per acabar, l’Uma ens va posar una cançoneta de les seves i el ball, el riure i les abraçades van entrar en acció.

Només puc dir: Gràcies. Gràcies i mil gràcies per deixar que formés part d’una cosa tan bonica, pura, real i plena d’amor.

OM Shanti

Aquí us deixo els enllaços de Viatges Terràkia, de l’Uma i el blog de la Miryam. Feu-hi un cop d’ull 😉


 

[ESP]

Yoga, Ayurveda y Feminidad

Hari Om

Me gustaría compartir con vosotros una de las experiencias más bonitas que he podido compartir como instructora de Hatha Yoga.

Esta pasada primavera, unos compañeros de formación, que hoy considero amigos de alma, Jordi y Miryam, me invitaron a formar parte de un pequeño proyecto que hacía un tiempo que tenían en mente: un fin de semana dedicado al Yoga, a aprender un poco más del Ayurveda (Jordi es terapeuta en medicina Ayurvédica), y a la Shakti, la fuerza femenina. I me tiré de cabeza, porque son dos personas auténticas, bonitas, reales y porque era un honor que me dejaran formar parte de algo tan bonito.

El equipo lo formábamos cuatro personas: Jordi, terapeuta en ayurveda y director de Viajes Terrakia; Miryam, artista de profesión e instructora de Hatha yoga; Uma, profesora de Kundalini Yoga, especializada en Yoga y embarazo y en la crianza con Yoga Mamás y Bebés; y una servidora, Judit, actriz, estudiante de Humanidades y también en el camino del Hatha Yoga.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEn Jordi, la Miryam, la Judit i la Uma

Así que nos pusimos a buscar un espacio junto con Gemma y Nuria (dos compañeras que habían formar parte del equipo, pero que finalmente no pudieron). No nos costó mucho. Encontramos un espacio perfecto en medio de la montaña, donde el silencio era el principal protagonista: el Mas Vilartimó.

img_0942

El primer día, hicimos una apertura del espacio y presentaciones, seguido de unos ejercicios de conciencia respiratoria, consciencia corporal y meditación. Terminamos el día con una cena ligera, un poco de sobremesa y a dormir pronto.

La jornada del sábado comenzó con el Yoga matinal, donde Miriam trabajó las articulaciones, las cadenas musculares y la apertura suave de caderas. Después del desayuno Jordi se dispuso a introducir esta ciencia de la vida llamada Ayurveda. Seguidamente, nos dispusimos a hacer una serie un poco más intensa, buscando un trabajo holístico, haciendo énfasis en la respiración y en todo lo que habíamos trabajado el primer día. Por la tarde, la Uma presentó las Devis (las diosas) y el trabajo energético que se puede hacer a través de ellas, proponiendo diferentes ejercicios y meditaciones.

El día terminó con la actuación del Grupo Astralic Tree, que nos deleitaron con una música dedicada expresamente para nuestro retiro. Jero y Anna crearon un ambiente y una vibración de amor, respeto y apertura, que es difícil explicar con palabras. ¡Ah! Y al terminar el concierto, la luna llena empezó a despuntar tras las montañas iluminando el cielo y creando un ambiente mágico y puro (¡no es broma!). Durante la última mañana se llevaron a cabo las actividades propuestas, igual que el sábado. Después de comer y después de una larga sobremesa, reunimos a las chicas en la sala para hacer el cierre del retiro.

img_0961

Os puedo decir que sólo tengo agradecimiento, amor y comprensión por las chicas del retiro, ya que se abrieron, estuvieron receptivas a lo que se proponía y se soltaron. Confiaron. Y las miradas que llegaron el viernes, ya no eran las que marchaban el domingo.

El cierre consistió en una rueda para compartir, comentar, soltar lo que quisieran, si les apetecía. En algunos grupos la gente se suelta y habla, otras veces el silencio responde. Esta vez, una tras otra compartieron, nos dejaron formar parte de lo que habían vivido y experimentado. Las lágrimas hicieron acto de presencia, pero no lágrimas de tristeza, no. Lágrimas de felicidad, de amor, de unión.

Y evidentemente para terminar,  Uma nos puso una canción de las suyas y bailamos, nos reimos y abrazamos.

Solo puedo decir: Gracias. Gracias y mil gracias por dejar que formara parte de algo tan bonita, pura, real y llena de amor.

Om Shanti


 

[ENG]

Yoga, Ayurveda and Feminity

Hari om

I would like to share with you one of the most beautiful experiences I’ve experienced  as a Hatha Yoga instructor.

Last spring, two of my training companions, now considered soul friends, Jordi and Miryam, invited me to be part of a small project they had had in mind for a while: a weekend dedicated to Yoga, to learn a little more about Ayurveda (Jordi is a therapist in Ayurvedic medicine) and the Shakti, the female force. And I didn’t have to think about it too much, because they are authentic, beautiful, and because it was a real honor for me to be allowed to participate in something so beautiful.

The team consisted of four people: Jordi, Ayurveda therapist and director of Viatges Terràkia; Miryam, artist by profession and Hatha yoga instructor; Uma, Kundalini Yoga teacher, specialized in Yoga and pregnancy and parenting in Yoga Mamás and Bebés; and a servant, Judit, actress, Humanities student and in the path of Hatha Yoga.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJordi,  Miryam, Judit and Uma

So we looked for a place, together with Gemma and Nuria (two companions who were to be part of the team, but ultimately they could not), and we found a perfect one in the middle of the mountains, where silence was the main protagonist: Mas Vilartimó.

The first day, we made a presentation and opened the space, followed by respiratory and body consciousness and meditation. Then we had a light and delicious vegetarian dinner and we went to sleep early. An early morning wake-up was waiting for us.
The day began on Saturday morning with yoga, where Miriam worked on joints, muscle chains and the soft opening of the hips. After breakfast Jordi set out to introduce us to the life science called Ayurveda. Then we practiced a series of asanas a little more intense than in the early morning, looking for a holistic treatment, with emphasis on breathing and everything that we had worked on the first day. In the afternoon, Uma presented the Devis (goddesses) and the energy work that can be done through them, offering us different exercises and meditations.
The night ended with the performance of the Group Astralic Tree, which performed some music specifically and exclusively for our retreat. Jero and Anna created an environment and a vibration of love, respect and openness which is difficult to explain in words. Ah! And at the end of the concert, the full moon began to emerge from behind the mountains and illuminated the sky, creating a magical and pure atmosphere (no kidding, ask about it!!!). The next morning we carried out the activities proposed, just like on Saturday. After lunch, we met the girls in the room to performe the closing session of the retreat.
img_0961
I can tell you now, that I have gratitude, love and understanding for everyone who came to the retreat, since they opened, they were receptive to what is proposed and loosened themselves. They rely on us and the practice. And the look into their eyes when they arribed on, were no longer the same as when they left.
The closing session was a round of sharing, commenting, dropping whatever they wanted, if they felt they wanted to share. In some groups people loosen to talk, sometimes not. It depends on the energy of the group. This time, one after another shared with us, letting us being part of what they had lived and experienced. Tears made an appearance, but not tears of sorrow, no. Tears of happiness, of love, of union.
Needless to say, to finish Uma played a song and dancing, laughing and hugs came into action.
I can only say: Thank you. Thank you, thank you for letting me be part of something so beautiful, pure, real and full of love.
OM Shanti

Here you have some links, check them out !

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s